Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

Itt a nagy meleg, tegyük ki a bútoraink mozdítható szöveteit!

Ne csak átkozzuk ezt a hőséget, hanem használjuk is ki. Természetesen nem életvezetési tanácsadó blogot írunk, de a bútorokhoz van némi köze az életünk alakításának. Ha más, egészségügyi szempontok alapján.

Szellőztetés: Minden ágyneműnket (párnát, takarót, lepedőt, huzat stb.) nyugodtan tegyük ki napközben egy jó erősen napsütötte helyre. Az biztos, hogy minden bacilis és egyéb elpusztul pár óra alatt és üde és friss lesz az egész ágyneműnk, mintha frissen mosottak lennének. Ugyanezt megcsinálhatjuk a kanapénk, ülőgarnitúránk párnázatával is.

Mosás: Evidens, de ilyenkor sűrűbben kell mosnunk, hiszen mi is több verejtéket termelünk, mint télen, és az bizony átkerül a minket körülvevő szövetanyagokra.

A lakás szellőztetése: a nagy hőséget tartsuk kint, a hideget engedjük be! Ezt az alapelvet kövessük. Estétől reggelig tartsuk nyitva az ablakokat, majd napközben csukjuk be az ablakot, ha odatűz a nap, akkor a redőnyt is engedjük le rá, hogy még a sugarakat is kint tartsuk. Közvetlen napsütésnek semelyik bútorunkat se tegyük ki, még üvegen keresztül se!