Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

A kanapék és ülőgarnitúrák világa

Az egyik legváltozatosabb bútorkínálat a kanapék és az ülőgarnitúrák világában található. Talán a rómaiaktól kezdve fejlődik ezen ágazat a mai napig. Mind anyagban, mind megjelenésben sokféle lehet egy ülő alkalmatossági bútor. Legyen szó egyenes kanapéról, vagy egy 3-2-1 ülőgarnitúráról, az biztos, hogy ezernyi változatban érhetőek el a különböző bútorboltok kínálatában, így nálunk, a Horizont Bútornál is.

A kanapék és ülőgarnitúrák anyaga igen változatos eleve. A legrégebbi és egyben a legdrágább a valódi bőr. Természetes anyag, magas kopásállóságú és nagyon strapabíró. Évszázadok alatt sem veszített a népszerűségéből és mai napig kedvelt. Már nemcsak a klasszikus formákban érhetőek el az "elegáns" kivitelű darabok az eliteskedő szalonok számára, hanem a hétköznapi lakásokba is készülő sarokkanapék, vagy U alakúak anyaga is lehet már a valódi bőr. De természetesen a különböző szövetek, zseníliák és egyéb kárpitok is népszerűek és igen igényesek tudnak lenni.

A festékipar fejlődésével megjelentek a különböző színű szövetű és egyéb anyagú kanapék. A szolídabb pasztelszínektől elkezdve az egészen élénk színekig mindenféle és fajta szín megtalálható már. Nyilván egy rikító sárga kevés helyre illeszthető be, de van, aki ezt keresi és egy ügyes lakberendező egy extrább színnel is el tudja helyezni a bútort.

A formákban is számos változás történt. Az egyenes kanapéktól az L alakú (sarokkanapé) kanapékon keresztül az U alakig igen változatos ez is. A 3-2-1 vagy 3-1-1 nem veszít továbbra sem népszerűségéből.

Funkció tekintetében is hatalmas változások álltak be: nemcsak ülőalkalmatosságokról van szó, hanem a legtöbb már ágyazható, ágyneműtartós is egyben. Sőt, megjelentek a különböző funkciók: relaxfunkciók, amik lehetnek manuálisak, vagy motorosak, vagy vannak már polcosok, USB és egyéb aljzattal ellátottak... Mindenki megtalálja a maga igényeinek megfelelőt!

A Horizont Bútor törekszik arra, hogy mindenki számára megfelelő kanapékészlettel várjuk az érdeklődőinket!