Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

MIRE KELL FIGYELNI ÚJ BÚTOR VÁSÁRLÁSAKOR?

MIRE KELL FIGYELNI ÚJ BÚTOR VÁSÁRLÁSAKOR?

Segítünk tanácsainkkal, hogy milyen legyen az új bútor. Milyen színű legyen a kanapé, az ülőgarnitúra, milyen kárpittal legyen ellátva? A bútorüzletünk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik, több ezer elégedett vásárlónk van, így érdemes ránk hallgatni bútorvásárlás előtt.

Először is a bútor stílusa. Ez természetesen teljesen egyedi, emberenként eltér. Jó esetben a családunk legalább azon részének azonos az ízlése, akikkel együtt lakunk. Lehet modern, vagy éppen konzervatívabb a kiválasztott konyha, hálószoba, étkező stb... De akadnak még szép számmal olyanok is, akik az antik bútorokat keresik. A lényeg, hogy az adott helyiségben legalább azonos stílus legyen megtalálható, de a többi többi szoba között se legyenek óriási eltérések színvilágban, stílusban. A bútor nem csak egy funkcionális tárgy, hanem befolyásolja közérzetünket, hangulatot ad. És mondjuk nem árt ha kényelmes is az az új kanapé vagy az új szék. Teljesen más egy új étkezőnél feltálalni, az új konyhabútorunknál sütni-főzni, körbeülni az új asztalt közösen, mint a régi, rozoga bútorok miatt bosszankodni, szégyenkezni. A családi meleget természetesen nem a bútor biztosítja, de valljuk, hogy ez is hozzájárul.

A bútor színe: itt is legyen a jelszavunk a harmónia. Ne válasszunk egymástól elütő színeket. A komplementer, azaz kiegészítő színeket keressük. Mostanában divatos a kávébarna, fekete-fehér bútor is a modernebb irányzatoknál, de ugyanúgy megtalálhatóak a lakkozott fának a különböző árnyalatai is még mindig.

A bútor anyaga: talán ez a leginkább pénztárcafüggő. Hiszen a valódi fabútort, vagy éppen bőrkanapét meg kell fizetni, de ha tudunk, tervezzünk hosszútávra! Gondoljunk mindig a tisztítási lehetőségekre is. Lehet olcsóbb az egyszerű szövet, de ha az koszos lesz, azt nehezebb tisztítani, mint a bőrt… Az igazi fa anyagok pedig jóval tartósabbak, sokáig megőrzik szépségüket.

A tér, avagy az adott környezet, maga az épület, ahova a bútorunk kerül: Fontos szempont a bútor színénél és stílusánál, hogy hová tesszük. Lehet passzolna a fal színe, a bútor színével és anyagával, a stílus is nagyon eltalált, ha az túl kicsi, vagy éppen túl nagy helyen van elhelyezve. A nagyobb belmagasságú épületekben jobban mutat az elegánsabb bútor mint egy kis helyre összezsúfolt helyen. Szélsőséges esetekben láthatjuk, amikor aranyozott konyhabútor van a konyhában, teljesen bőr minden, szépen csillogó kartámasszal, aranyhttp://horizontbutor.com/administrator/index.php?option=com_k2&view=itemozott a csillár, és márvány utánzatú oszlopok vannak egy panellakásban. Ott nyilván orbitálisan igénytelenül és komikusan hat, de egy luxusvillában ez a stílus lehet a megfelelő. Ez egy szélsőséges példa volt, de látjuk máris a kérdés fontosságát. Láttunk már nagyon szépen berendezett szerényebb lakást, szerényebb bútorokkal és láttunk már nagyon drága házat, nagyon drága bútorokkal valami eszméletlenül ízléstelenül berendezve.

Felkészültség: aki bútort akar vásárolni, az ne úgy álljon neki, hogy nem tudja mekkora kanapé, ülőgarnitúra, szekrénysor fér el nála, vagy éppen a kiválasztott blokk konyhát megrendelve jöjjön rá, hogy az nagy lesz a konyhájába. Párunkkal, házastársunkkal sem árt egyeztetni (főleg a férfiak egyeztessenek a feleségükkel :)). Legyen konkrét elképzelésünk, nézzünk szét a kínálatban, olvassunk utána az anyagoknak. Lehet az olcsóbb drágább, és a drágább bútor viszont hosszútávon olcsóbb lesz!

Természetesen azok vannak a legkönnyebb helyzetben, akiknek jó az ízlésük, van pénzük és megtehetik, hogy teljesen elölről kezdve válogatnak össze mindent. A többieknek marad a kreativitás, az olcsóbb bútorok közötti ügyes választás (jó bútorokat lehet találni olcsóbb kategóriában is!) , és a hosszas válogatás. A Horizont Bútor igyekszik kiszolgálni minden réteget, így a nagyon olcsó bútortól az exkluzívig minden féle-fajta bútort megtalál nálunk.