Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

Legyen tavasz a bútoroknak is!

Tavaszi nagytakarítás a bútorok körül. Egyik eladónk tippjei, aki már 18 éve dolgozik nálunk, a Horizont Bútornál. A bútorok tisztítása-takarítása-karbantartása is ugyanúgy fontos.

Nézzük először is, hogy a vásárlásnál mivel tudnánk megkönnyíteni a saját dolgunkat. Mennyire tisztíthatóak a bútorok?

A kanapéknál a plüss talán a legkényesebb, de nem feltétlenül a bőr a leginkább tisztítható. A zsákszövet kanapéknál sok kesetben oda figyeltek arra, hogy a huzatok levehetőek és külön moshatóak legyenek. Keressük az ilyen ülőgarnitúrát, kanapét, de mindenképpen szempont legyen a tisztíthatóság a választásnál.

Franciaágyak tekintetében jobb cserélhető matracosat venni. Nyilván a tisztíthatóság okán is, de fontos szempont lehet az is, hogy idővel cserélni lehessen egy keményebbre, vagy éppen puhábbra a matracunkat, illetve, az idő előrehaladtával amúgy is cserélni kell a matracokat.

Azon bútorok, amelyek nem kárpitosak (egy szekrénysor, egy asztal stb.), nem igényel nagy szaktudást, de évi egyszer nem árt áttörölni a belsejüket is, és utána hagyni kiszáradni, mindenképpen kiszellőztetéssel. A gardrób szekrényeink ajtait nyissuk ki szellőztetéskor, hogy a tavaszi friss üde levegő átjárja a ruháinkat is és a bútornak is jót tesz.

Az ágyakat, kanapékat is illik szellőztetni: nyissuk ki, szedjük szét, legyen huzatos egy kicsit a szoba és máris sokat tettünk a bútor tavaszáért.

De mit lehet tenni, ha az ülőgarnitúránk már kopott, esetleg pecsétes, vagy nem annyira szép? Vannak nagyon jó és szép huzatok, ágytakarók, díszpárnák, amik eltakarják, lefedik a sérült, foltos részeket. Ugyanígy fontos szempontot játszanak a megóvásban, a védelemben is.

Kérje bátran tanácsainkat vásárláskor. A Horizont Bútor 1997 óta foglalkozik bútorok kereskedésével, így igen nagy tapasztalatra tettünk már szert.