Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

Átverések és szélhámosságokat a bútorvásárláskor

Hogyan csalnak általában a bútor eladásákor egyes üzletek? Érdemes elolvasni a cikkünket, hogy Önnel ez ne fordulhasson elő és a legnagyobb biztonsággal tudjon vásárolni! Nekünk is fontos, hogy a szélhámos, vásárlókat megkárosító üzletek ne tudjanak megélni.

Sajnos az alábbi tapasztalatokról a nálunk érdeklődő  vásárlók számoltak be, akik pórul jártak korábbi vásárlásaik során. 

A legsűrűbben az fordul elő a csaló bútoráruházaknál, hogy nem a kiállított és megrendelt bútorral megegyező minőségűt szállítanak le az adott vásárlónak. Tehetik ezt azért, mert nagyon kevés a hozzáértő, és viszonylagosan könnyű is ezt az átverést végrehajtani. Ki lát bele az illesztésekbe, a ragasztások minőségébe? Az szinte mindennapos – és egyébként nem is annyira vészes-, hogy a nem látható részeken egyszerűen a fa helyett más anyagot használnak. A kiállított darab teljesen fa, a kiszállított darabon a nem látható részeken csak valamilyen bútorlap, farostlemez, akármi... Nagyon nehéz ezeket észrevenni, úgyhogy amikor a bútorboltban megnézi az ember a darabot, akkor jól jegyezze meg, hogy mit lát, majd átvételkor is alaposan vegye szemügyre.

A már egy fokozattal durvább csalási módszer, hogy egyszerűen más anyagból készülten szállítják ki. Bőr helyett mondjuk műbőrből készült az adott kanapé. Talán könnyebb észrevenni, de ha sietős az átvétel, nem figyel az ember, akkor ez is simán beválhat. A tragikus, hogyha a vevő reklamál, akkor a szállító “logisztikai” hibára hivatkozva elnézést kér, és majd kihoz egy másikat... Gondoljunk bele: hogy hányan veszik észre a csalást?

Hamisítvány az adott bútor, sőt, az egész bútoráruház. Kitalál egy gyártó egy jól kinéző franciaágyat, kanapét, ülőgarnitúrát, szekrénysort, vagy bármilyen más bútort, majd elkezdi forgalmazni, híres és keresett lesz. Vesz belőle egyet egy bútoráruház, majd legyártatja saját magának és úgy adja el. Ez egyébként akár jó is lehetne, hiszen a magyar asztalos szakma is képes előállítani nagyon jó minőségű bútorokat (mi is dolgoztatunk több műhellyel is az import bútorok behozatala mellett), sőt, láttunk jobb minőségű "hamisítványt" is, mint az eredeti külföldi. Ugyanis a “mieink” belerakták az “anyagot”. De sajnos arra van leginkább példa, hogy “hozzuk ki sokkal olcsóbban” mentalitás miatt kispórolják nemcsak a funkciókat, hanem még az anyagokat is. Így felkerül az adott bútor ugyanazzal a névvel, csak éppen sokkal olcsóbban. Természetesen azt veszik meg, de korántsem azt kapják, amit szerettek volna vásárolni.

A Horizont Bútor nem véletlenül ad garanciát, és törekszünk a minőség fenntartására. Cégünk 20 éves múltja önmagában garancia. Ha élnénk csaló módszerekkel, akkor már régen nem is léteznénk...