Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

Miért kerül annyiba egy bútor!?

Olcsó húsnak híg a leve – tartja a mondás. Nincs ez másképp a bútoroknál sem. Bútorüzletünk próbál jó áron kínálni minőséget, tehát figyelünk az ár-érték arányra, illetve arra is, hogy mindenki megtalálja a pénztárcájának illőt. Bemutatjuk, hogy miből tevődik össze egy bútor ára, és hol szoktak spórolni a gyártók...

A legelső természetesen az anyagár: a fa, kárpit, szivacsok, rugók, ülőfelületek kialakításának ára evidens. Gyakran alkalmazzák, hogy csak a látható helyeken vannak minőségi anyagok, a többit vagy nem esztétikus, de ugyanolyan tartós anyaggal helyettesítik (jobbik eset), vagy eleve kispórolják, illetve gyengébb anyagot választanak (rosszabbik eset).

Munkaerő: A nyugati, sokszor „dizájn bútorok” néven futó, import bútoráru azért is kerül olyan sokba, mert a nyugati fizetést kell megfizetni az asztalosoknak, illetve az ottani munkásoknak (még ha azok nem más országból is vannak...). A keleti (pl. bulgár) bútorok olcsóbbak, ahogy nyilván a kínai lenne a legolcsóbb :)

Szállítás: ha magyarországi, akkor a szállítási költség nyilván a legkevesebb. Külföldi bútor esetén ez már igen vaskos tétel lehet.

Tárolás és kiállítóterem: egy üzletet fent kell tartani. Fűtés, világítás, hely. Ez bizony megjelenik a bútor árában is...

Az eladó bére: aki az üzletben segít kiválasztani az adott terméket, szintén nem ingyen van ott.

Az árrés: amiért vállalkozunk bútorárusításra, az az, hogy legyen némi nyereségünk. Ezt lehet tisztességen csinálni, kiírva minden információt, amik persze hitelesek, de lehet csaló módon (eladni sérült bútort hibátlannak stb.). Mi a „jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint” elvében hiszünk, így az árrésünk alakításával próbáljuk a bútoraink árát alacsonyan tartani.