Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

Így vernek át bútorvásárláskor

Hogyan is húzzák le az emberről a pénzt egyes bútoráruházak? Mire kell figyelnünk, hogy ne forduljon elő velünk hasonló eset. Szeretnénk segíteni, hogy zökkenőmentes legyen a vásárlás.


Teljesen biztosra nem mehetünk a csalók boltokkal szemben, de adunk pár tanácsot, hogy mire figyeljünk, így ezzel sok idegeskedéstől megmentjük magunkat, és nem mellesleg nem bánja a pénzünk se. Nem állítjuk, hogy csak a Horizont Bútornál lehet jó minőségű bútort venni olcsón, garanciálisan, de abban biztosak lehetnek, hogy minden esetben korrekten járunk el és nem próbáljuk becsapni a vásárlóinkat. Üzletünk múltja és hírneve többet ér számunkra, mint pár tízezer forint...


A legócskább lehúzás és átverés nem túl gyakori, de találkoztunk már csalódott vásárlók általi beszámolókban ilyennel: Nagyon jó áron, prémium minőségű bútorok vannak kiállítva egy full extrás "show roomban". A szállításkor jön azonban a fekete leves és kiderül, ha kiderül a turpisság:

  • A leggyakoribb: A bútor gyengébb minőségű, ami azonnal nem is szúr szemet: csapolások, csavarozások, varrások helyett ragasztások, vagy éppen az illesztésekkel van probléma.
  • Más anyagokból készült bútort szállítanak le: a bőr helyett műbőr, valódi fa helyett gyenge minőségű forgácslapok stb... Ez a második leggyakoribb átverés, és ez sem vehető észre sokszor, elsőre. Ha mégis észreveszi a vevő, akkor vagy egyszerűen azt mondják, hogy ilyen volt, amit megnézett, vagy - jobb esetben-, tévedésre hivatkoznak.
  • Eleve sérülten érkezik meg - ha észreveszik, akkor szállítási hibát mondanak. A műbőrt rezzenéstelen arccal eladják bőrként. Gyenge minőségű a felületek kialakítása. Az bútorszett egy silány hamisítvány: ahol tudtak, spóroltak rajta. Legyen feltűnő, ha siettetik a vásárlót. Nem engedik teljesen átvizsgálni. Ha folyamatosan az olcsóságot bizonygatják, mint fő szempontot.


Egy jó módszer kiszűrni az átverős áruházakat: keressünk fórumokon véleményt az adott bútorról, illetve magáról az áruházról is. Telefonáljunk egymást követő napokon, más-más telefonszámról, akár megkérve barátunkat, párunkat is, hogy érdeklődjön az árakról, az üzletről stb. Jegyezzük fel a részleteket, magyarázatokat, a kérdéseinkre kapott válaszokat és vessük össze a másik telefonálás során szerzett információkkal. Sokszor ugyanis a sufnicégek rögtönözve válaszolnak a felvetett kérdésekre, és általában egy-két nap múlva már más a magyarázat.

Jó vásárlást, jó nézelődést kívánunk! Reméljük megtalálják minél előbb, problémamentesen a megfelelő bútort és a minden szempontnak megfelelő bútoráruházat.