Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

Átverések bútor vásárláskor

Bemutatunk néhány módszert, amivel jellemzően átverik a gyanútlan vásárlót a bútorboltok. Sajnos sok csalódott érdeklődővel is találkozunk, akik beszámolnak tapasztalataikról, ezekből szedtünk össze párat. 

Talán a legelterjedtebb csalás a bútorboltoknál, hogy a kiállított, megnézett bútor anyaga, minősége eltér a kiszállított bútortól. A fánál rosszabb minőség kerül beépítésre, illetve kispórolnak belőle sok mindent. A megnézett masszív franciaágy, vagy kanapé helyett egy silány, már új korában is instabil, recsegős darabot kapunk. A ragasztások és illesztések minőségébe nem látunk bele mikor kihozzák a bútort, nem szedjük szét. Amit tehetünk, hogy a megrendeléskor minden apró részletre figyelünk, megnézzük a bútor alját, ágyneműtartóját és megjegyezzük a szerelvényeket, az anyagvastagságokat, anyagokat, akár le is fotózzuk és a kiszállításkor összevetjük a megrendelt, már nálunk lévő darabbal. Ez egy olyan probléma, amit a szállítás utáni napokban is nyugodtan szóvá tehetünk és reklamálhatunk.

Van példa a pofátlanságra is! Gondoljunk bele: a kiszemelt bőrkanapé helyett műbőrt hoznak ki, ha pedig észrevesszük, akkor "bocsánat, rosszat hoztunk ki, cseréljük!". És mi a helyzet akkor, ha nem vettük észre? A bútorbolt nyert nem kicsit, amikor pedig hozzánk jön egy hozzáértő, akkor megállapítja, hogy átvertek minket. Tudjuk megkülönböztetni az anyagokat egymástól magabiztosan! A bőrbútort tudjuk felismerni.

Van arra is példa, hogy egy jólmenő bútort másol le a csaló forgalmazó. Saját gyártó által elkészített egy prémium kategóriás kanapét, aztán vagy sikerül olyan minőséget produkálni, ami megfelel, vagy nem. Általában nem. Sőt, arra is van példa, hogy Kínából és Vietnámból hoznak be hamisítványokat és adják el német, vagy egyéb komoly ország luxus termékeként. Az is gyakori ezeknél a hamisítványoknál, hogy egyszerúen a funkciók vannak kispórolva.