Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

Az alváshoz elegendhetetlen egy jó franciaágy

Miért baj, ha nem alszunk jól és hogyan tudjuk magunkat kipihenni? Nagyon figyelnünk kell arra, hogy jó franciaágyat válasszunk, megfelelő matraccal!

A nem megfelelő alvás azért problémás, mert a test csak a mélyalvási fázisban tud regenerálódni, akkor termelődnek olyan hormonok, amik segítenek, hogy fiatalnak érezzük magunkat, jó legyen a közérzetünk, illetőleg segít a tumorok elleni harcban és még egy sor egyéb számos pozitív hatása van. De megfordítva a dolgot azt is mondhatjuk, hogy aki alvászavarral küzd, az gyorsabban öregszik, a szervezete nem tud olyan hatékonyan védekezni a betegségekkel szemben és nappal sem érzi jól magát.


Mit tehetünk a jó alvásért? 

-Testmozgás: heti háromszor, legalább 30 perces edzés. Segít a stressz oldásában

-Rendszeresség: próbáljunk meg nagyjából ugyanakkora lefeküdni és ugyanakkor kelni. Persze, sok más tényezőn is múlik ez a feltétel, de próbáljuk meg!

-Nyugodt és egészséges környezet: legyen hűvösebb, csendes és jó levegőjű a hálószoba!

-Csak alvásra és szeretkezésre: ne legyen telefon, lehetőleg tévé, vagy egyéb elektromos eszköz a hálószobában. Arra használjuk a hálószobát, amire való.

-Kényelem: el is érkeztünk a legfontosabb témához, hogy legyen kényelmes a fekhelyünk! Ezen múlik elég sok minden. Nézzük is, hogy miket kell megvalósítanunk!


Franciaágy: Legfontosabb egy nekünk tetsző, elég kényelmes franciaágy. Önmagában az ágykeret is befolyásolni tudja a kényelmet, hiszen van egy adott mérete, a keretnek is van külön anyaga és formája.  Kerüljük a "kanapéágyakból" azokat, amik csak vendégágyként, egy-két éjszakára biztosítanak alvási lehetőséget.

A Horizont Bútornál számos franciaágyat megtalál, nyugodtan tud válogatni és segjtséget kérni a kollegáinktól!


Matrac: Ha van franciaágyunk, akkor elengedhetetlen egy jó matrac. Ne dőljünk be mindenféle jól hangzó trükköknek, hanem próbáljuk ki a matracokat! Nem a legdrágább és a legkeményebb a legjobb... Mindenkinek egyedi matracra van szüksége!