Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

A szekrénysor választásról

A legtöbb időt egyértelműen a nappalinkban töltjük, ha persze nem vesszük figyelembe a hálószobát, ahol az alvás miatt is elég sok időt töltünk. A nappalink ráadásul reprezentatív funkciót is betölt, hiszen vendégeinket is itt fogadjuk, de ez a tér az, ahol a családi beszélgetések is zajlanak döntő többségében. Innen van az elnevezés is, hogy nappali. Vajon milyen szekrénysort vegyünk a nappalinkba?

Az első és legfontosabb szempont, hogy ez a szekrénysorunk nem azonos a hálószoba gardróbjával. A nappalis szekrénysor döntően nem a tárolást segíti elő, hanem dísz funkciója van, illetve más jellegű tárolásra alkalmas. Mondhatjuk, nem elsősorban a befogadóképessége a döntő, hanem az, hogy a tévét, egyéb dísztárgyakat kiállíthassuk a nappalinkban. 

Fontos szempont, hogy a szekrénysor mintegy harmonizáljon a többi bútorunkkal: kanapé, dohányzóasztal, vagy éppen a szőnyeggel és persze a falak színével, de még a függöny színe sem mindegy. Ezek mindegyikét figyelembe kell vennünk. A lakberendezés nem véletlenül külön szakma, mondhatnánk ugyanúgy művészet.

A nappali szekrénysorai általában jóval szélesebbek, mint egy hálóba kerülő gardróbszekrény. A gardróbba inkább csak pakolunk, míg a nappali szekrénysor - mint említettük-, más funkciókat is ellát. 

Itt is legfontosabbak a méretek: milyen szobába mekkora az a szekrénysor, ami még kényelmesen, szellősen elfér.  Nem szabad a nappalit sem telezsúfolni!

A Horizont Bútornál számos szekrénysor és gardrób áll rendelkezésre. Kérje az eladóink segítségét!