Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

Kanapéválasztás: nem mindegy, hogy mit vesz

Ön is csak az árat nézi? Később fizeti meg a költségeket. Egy kanapéválasztással ugyanis hosszútávon spórolhat. Például, ha ágyazhatót, ágyneműtartósat vesz, akkor rögtön spórolt egy vendégágyat, vagy ha olyan minőségűt vesz, akkor állandóan is aludhat rajta, így akár egy franciaágy vásárlást is megúszhat!

A Horizont Bútor kínálatában számos kanapé van, ami ágyazható, ágyneműtartós. Mára divattá vált, hogy nemcsak az egyenes kanapék, hanem a sarok (L ülőgarnitúrák) és az U alakúak is ágyazhatóak. A gyártók is figyelnek az ilyen extrákra, persze felárasak, hiszen bonyolultabb szerkezetet kívánnak meg. Nagyon fontos viszont, hogy állandó alvásra szánjuk a kanapéágyunkat, akkor vizsgáljuk meg, hogy kinyitás után a fekvőfelület egy síkban van-e mindenhol. Az egy-két centiméteres törések már komoly hátfájdalmat tudnak okozni már néhány nap után, de ha huzamosabb ideig ilyenen alszunk, akkor egyéb komolyabb problémák is előjöhetnek.

A méretválasztás problémáját már többször tárgyaltuk: nem elég, hogy pont beférjen az adott bútor a szobába, hanem ott jól is kell, hogy mutasson, nem szabad, hogy túlzsúfoltságot okozzon. Fontos, hogy pontos méretekkel rendelkezzünk, mert teljesen máshogy néz ki egy hatalmas kiállítótérben lévő bútor mint egy kisebb szobában.

Amire még érdemes kitérnünk, az az anyagválasztás kérdése: mennyire könnyen tisztítható a kanapénk? A valódi bőr persze a legkényelmesebb, de sokan nem szeretik az illatát, illetve a tapintását. Nyáron túl meleg, télen hideg tud lenni. Azonban a szövet és plüss anyagok már kevésbé tisztíthatóak... 

A sikeres választáshoz és vásárláshoz mindenképp tájékozódjon online és telefonon is akár. Sok felesleges kört megspórolhat...