Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

Hány évre vegyünk matracot és hogyan válasszunk?

A médiában jelent meg egy cikk, konkrétan a Díványon, miszerint volt, akinek az volt a foglalkozása 20 éven keresztül, hogy matracokat tesztelt. Németországban járunk, ahol minőségellenőrzési szempontok szerint, nem hobbiból volt az úriembernek ez a foglalkozása. Minket is érdekelnek a meglátásai, hiszen a bútorvásárlás, pontosabban a franciaágy vásárlás kapcsán is fontos információkhoz juthatunk belőle. 

Hans Peter Brixnek hívják a "matractesztelőt". A képünkön is ő látható. 


Milyen szempontokra hívja fel a figyelmet, mire érdemes figyelnünk vásárláskor, ha egy bútorüzletben járunk, ahol matracot is vásárlunk.  Ahhoz, hogy ne verjenek át minket, és nyugodtan tudjuk kipihenni magunkat sok mindent figyelembe kell venni. Hosszútávon nagyon káros hatásai lehetnek a szervezetünkre nézve, ha huzamosabb ideig kialvatlanok vagyunk, ezért is fontos a jó választás.

Csak a pénz kérdése?

Rögtön leszögezi, hogy nem feltétlenül a drága matrac a jó matrac számunkra.  Természetesen minőségi szempontból fontos az ár is, hiszen valószínűleg a nagyon olcsó matrac nem lesz jó. Azonban ne is innen közelítsük meg a kérdést. A tesztelő szerint egy matracot amúgy is 8-10 évre vásárolunk jó esetben, ezért érdemes hosszútávú befektetésként gondolni a vásárlásra, ne úgy, hogy minél olcsóbban megússzuk.

Mi a fontos?

Amikor bútorüzletben választunk matracot, nagyon fontos, hogy egyénre szabottan keressünk és válasszunk! A testünk különböző mértékben rugalmas, a gerincünk más-más keménységű felületen válik egyenessé és az lenne a lényeg, hogy a gerincünk legyen egyenesen fekvéskor. A tapasztalat az, hogy valakinek a kemény, valakinek a puhább matrac való. Nincs olyan - állítja a szakértő-, hogy mindenki számára jó egy adott keménység. Óvatosan kell kezelni a bútorboltok azon reklámjait, amiben azt hirdetik, hogy "gyógymatrac", ami "meggyógyítja a hátfájást, ízületi problémákat". 

Az anyagösszetétel is másodlagos a szakértő szerint. Legfontosabb a kényelem, ami pedig egyénre szabott. A szakértő mond még pár szempontot, mint például, hogy nincs olyan, hogy antibakteriális legyen egy matrac, hiszen a poratkák ígyis-úgyis beleköltözhetnek minden matracba. Talán annak sűrűsége és anyaga tudja némileg gátolni, de sokkal több múlik az ágyneműhuzaton és a lepedőn, illetve ezek rendszeres tisztításán.

Láthatjuk, hogy mennyi szempontnak is kell megfelelnie egy látszólag egyszerű tételnek, a matracnak. A bútorvásárlás egy összetett és bonyolult folyamat, mégha sokan nem is gondolnak rá így. A Horizont Bútor azonban szereti a legapróbb részleteket is figyelembevenni, hogy Ön már csak a profizmussal találkozzon, mikor belép az üzleteinkbe.