Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

A bútoraink takarítása

Nagyon fontos higiéniás és esztétikai szempontok miatt is, hogy megfelelően kezeljük a bútoraink tisztaságát. Valahol egyszerűbb, valahol nehezebb dolgunk van. De a kérdés megér pár sort mindenképpen!

A bútorlapos, csak fafelülettel rendelkező bútorok tisztítása egyszerű: letörölgetjük a port, majd vegyszeres, fertőtlenítő hatású tisztítószerrel lefújjuk, vagy letöröljük még egyszer. Majd egy nedves ronggyal még egyszer áttörölhetjük a bútor felületét. Ez kiválóan működik asztaloknál, de szekrénysorok esetében is. Viszont a szekrénysoroknál ne hagyjuk ki a fogantyúkat sem, illetve évi egyszer nem árt a szekrény belsejét is kitakarítani.

A kárpitos bútorok esetében bonyolultabb a helyzet. A bőr- és textilbőr is más tisztítást igényel. Mondhatni a legegyszerűbb: maga a tisztításhoz elegendő nedves törlőkendővel áttörölnünk, azonban a bőrápolásához (ne száradjon, repedezzen ki) muszáj lesz beszerezni külön tisztítószert.

A szövetanyagokat nehezebb kezelnünk. Eleve érdemes már vásárláskor olyan ülőgarnitúrát, kanapét keresnünk, aminek a huzata valahogyan mosható, esetlegesen leszedhető a felületről és így mosógépben könnyen kimosható. Ennek hiányában tisztítógéppel muszáj a bútor tisztítását megoldanunk, ami kevésbé hatékony, bár vannak már nagyon profi gépek nyilvánvalóan...

Ami fontos természetes a megelőzés: szövet, kárpitos bútor esetén törekedjünk arra, hogy mindig tisztaruhában üljünk rá, ne együnk rajta, ne öntsünk rá semmit és még sorolhatnánk a közhelyszerű jótanácsokat, amik mindegyike borulni fog a gyermekeink, vagy éppen egy jobban sikerült házibuli esetében.