Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

Modern kanapék ismérvei

A kanapék hatalmas változáson mentek keresztül, amióta kikerültek polgári felhasználásra is a kastélyokból. Széles körben elérhetővé váltak mára, de fejlődésük továbbra is töretlen. Anyagok, funkciók, kinézet mind-mind változóban.

Korábban két fajta ülőgarnitúrát-kanapét tudtunk csak elképzelni a lakásban. Volt az egyenes kanapé, amire le tudott ülni kettő, vagy három ember és ennyi. A másik stílus, amit ismerünk az a klasszikus garnitúra, 3-2-1-es felállásban, ami áll két egyenes kanapéból és egy fotelből. Ezek voltak a teljesen elterjedtek és mai napig megtalálhatóak még a lakásokban.

A formában történt a legfontosabb változás: a mai divatos kanapék többsége sarokkanapé és U-alakú, és ebből kifolyólag az egész teret betöltő bútorokról beszélhetünk.

A modern kanapék azonban jóval többek szimpla ülőfelületeknél. Egyrészt a designjuk miatt már olyan fokú tervezettséget mutatnak, amikkel érdemes lakberendezési szempontból számolni. Például a szín, anyagválasztás meghatározza az adott nappali, tér hangulatát, így a bútorválasztás is elsőrendű szempont lett. Másrészt a funkció is sok változáson ment keresztül az idők során.

 A funkció alatt nemcsak azt értjük, hogy ágyazható, vagy nem ágyazható, hanem azt is, hogy a közösségi élet fő terévé is változtatták ezek a modern bútorok a nappalit. Főként az étkező volt korábban a beszélgetések fő helyszíne a magyar családoknál, azonban a komfortos kanapékkal, szépen berendezett nappalikkal ez áttevődött a kanapé köré.

De beszélhetünk olyan funkciókról is, mint a polcok megjelenése a kanapé széleinél, hátánál, vagy a világítás, esetlegesen a modularitás. Az is egyre inkább bevett, hogy balra és jobbra is szerelhetőek a sarokkanapék.

A Horizont Bútor termékei között is számtalan modern, de akár klasszikus bútor is megtalálható. A kárpitos bútorok menüpont alatt lehet szemezgetni :)