Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

LEGYEN HARMÓNIA A HÁLÓSZOBÁBAN

LEGYEN HARMÓNIA A HÁLÓSZOBÁBAN

A kiegyensúlyozott alváshoz nemcsak egy kényelmes franciaágy szükséges, hanem annak környezetére is különös gondot kell fordítanunk. Ehhez adunk néhány tanácsot.

A kevesebb néha több: ne akarjunk mindent a hálószobába bezsúfolni, amit elképzelünk a franciaágyunkon kívül. Sokkal inkább törekedjünk az egyensúlyra, harmóniára, amik bár eléggé megfoghatatlan fogalmak, de amikor megtaláljuk ezek lényegét, akkor mégis kézzelfoghatóvá válik. Dobjuk ki a sok kacatot, a polc ne legyen tele mindenféle porfogóval, az éjjeli szekrényünk ne egy lerakat legyen. A letisztult formáknak nagy divatja van, és lehet, hogy néhol vitatott az alkalmazása (pl. építészet, ahol kockaházakat terveznek), de a lakberendezésben igenis nagyon nyugodt hangulatot tud teremteni.

Összhangban legyenek a színek, és berendezések. A hálószobánk berendezéséről már szóltunk többször. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a legfontosabb, magának a franciaágynak az elhelyezése. Mivel hálószobáról van szó, ennek kell a középpontban lennie. A térhatást is figyelembe véve, a centrumot is az ágynak kell képeznie.

Elektronikai berendezések nem tesznek jót a nyugodt alvásnak, de ha mégis van tévénk, egyéb ilyen eszközünk, akkor minél inkább próbáljuk meg besüllyeszteni a bútorba, "elrejteni", mert könnyen egy ilyen eszköz kerülhet a központba, mert egyedüli elektromos eszközként vonzza a szemet, és máris borul az egyensúly.

Hangulatvilágítási elemekkel nagyon jól fel tudjuk dobni a hálószobánkat. Itt is játszhatunk a különböző színű megvilágításokkal, néha-néha pedig egy-egy gyertya, füstölő meggyújtása igazán jó hangulatot tud teremteni.

A selymes, lágy szatén anyag játéka a franciaágyon exkluzivitást kölcsönöz az egész hálószobának. Ezzel a funkcionális kiegészítővel igen komoly hatást tudunk elérni.

Amennyiben kisebb lakásunk van, és nincs külön hálószobánk, például együtt van a nappalinkkal, úgy is mindenképpen próbáljuk meg a teret szeparálni térválasztó elemekkel. Fontos szempont, hogy mindenképpen legyen olyan érzetünk, hogy van egy saját terünk, ami csak az alváshoz szolgál.