Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

SZŐR ELTÁVOLÍTÁS AZ ÜLŐGARNITÚRÁRÓL, KANAPÉRÓL

SZŐR ELTÁVOLÍTÁS AZ ÜLŐGARNITÚRÁRÓL, KANAPÉRÓL

Ahogy ígértük előző bejegyzésünkben, a macska- és kutyaszőr eltávolításában adunk segítséget. A szőr gyorsan eltávolítható, van is néhány praktika. A legegyszerűbbektől haladunk az egyre több eszközt és időt igénylők felé.

-A legegyszerűbb, ha bevizetett, azaz nedves tenyérrel mindig egy irányba lehúzva, dörzsölve összegyűjtjük a szőrt. Ugyanígy működik a nedves ronggyal való tisztítás is. Arra figyeljünk, ne áztassuk a bútort!

-Próbálkozhatunk kefe bevetésével is. Kezdjük a legpuhábbal és egyre haladjunk a durvább anyagúak felé. Nedvesítve használjuk ezt is. Itt is figyeljünk az áztatás veszélyeire, illetve a felhorzsolás elkerülésére is.

-A makacs, már beleragadt szőrt óvatosan (először kis szívóerővel, majd egyre fokozva azt) porszívózzuk ki, majd utána jöhet a vizes tisztítás.

Megelőzési tanácsok:

A kutyus, míg kölyök, hírből sem ismeri a szobatisztaságot, azonban jól nevelhető. Ha a szőnyeget, vagy bármi mást pisi éri, akkor azonnal kezdjük el felitatni, nedves ronggyal áttörölni. A baktériumok terjedése pár óra után azonnal megindul, tehát itt tényleg indokolt sietni! Az ecetes, citromos víz a szagokat is eltávolítja. A cicák pisifoltját érdemes szalmiákszesszel is kezelni.

Ne felejtsük, hogy egy kölyök kutya még nevelhető, tehát csak döntés kérdése, hogy felengedjük-e a kanapéra, ülőgarnitúrára, vagy nem!

A rágás és karmolásról előző bejegyzésünkben már ejtettünk pár szót. Érdemes elolvasni.