Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

HOGY NE RÁGJA, KARMOLJA SZÉT A BÚTORT A HÁZIÁLLATOD

HOGY NE RÁGJA, KARMOLJA SZÉT A BÚTORT A HÁZIÁLLATOD

A lakásban tartott házikedvencek dühítő szokása lehet, hogy szétrágják, karmolják a bútort, ráfekszenek és összepiszkítják, összeszőrözik. Pár tanácsot adunk, hogy megmaradjon a lakásban a bútor épségben. Ha Önt is bosszantja, hogy a kutyája, macskája károkat okoz, vagy tervezi házikedvenc tartását, akkor olvassa el ezt a bejegyzést!

A legfontosabb természetesen a nevelés. A kutyák kölyökkorokban nehezebben nevelhetőek, több kárt okoznak ekkor (mindent megkósoltanak, mindennel játszanának), míg a kiscicák felnőve sem nevelhetőek annyira, de azért leszoktathatóak a káros szokásaikról. A macskák kaparnak, a kutyák rágnak. A nagyszörű kutyák szőrüket hullatják ugyanúgy, mint a cicák, és vizelnek is ugyanúgy.

Megelőzés: a macskáknak érdemes kaparófát rendszeresíteni.

Fekhely: legyen egy saját fekhelyük, hogy ne a kanapét, ágyat foglalják el.

Illatok: egyes szagokra igen nehezen reagálnak a háziállatok. Például a levendulát nem szeretik. Érdemes elrejteni az ágyba, kanapéra belőle, és akkor tuti elkerülik. A beborsozás főleg a kutyáknak riasztó. Kapni külön erre kifejlesztett sprayket.

Kutyáknál előfordul, hogyha egyedül vannak, akkor rágnak szét mindent. Ez fakadhat unalomból, mozgáshiányból, de "szorongásból" is. Le kell tudni fárasztani, kielégíteni a mozgásigényét, illetve kitartóan nevelni. Ha nem megy sehogyan sem, akkor kutyatrénerhez is lehet fordulni. Érdemes a rágható dolgok rágását jutalomfalattal díjazni, a nem rághatóakat pedig pofaszorítással. A kutyanevelés egy külön blog témája lenne, mi csak felvillantunk lehetőséget, főleg a bútorokról szól ez a blog.

Ha nem boldogulunk, és nem is lehet a kedvencünket kizárni, akkor különítsünk el neki egy olyan szobát, ahol randalírozhat... Persze, ne legyen nagyon szűk, se sötét, és legyen játéka stb... Ez tényleg csak a végső megoldás.

A következő bejegyzésben a kutya és macskaszőrök eltávolításával foglalkozunk.