Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

RENDEZZE BE AKÁR A TELJES NAPPALIJÁT A HORIZONTBUTOR.COM-ON!

RENDEZZE BE AKÁR A TELJES NAPPALIJÁT A HORIZONTBUTOR.COM-ON!

Egy nappali berendezése sok-sok kompromisszumot követel meg, főleg a kisebb lakások, kevés szobájú házak esetén. Legyen alkalmas vendégfogadásra, legyen tágas, tudjunk pihenni is, tévézni, esetlegesen még egy dolgozósarkot is szeretnénk elhelyezni. A Horizont Bútornál, a mi oldalunkon böngészve teljes értékűen berendezheti nappaliját.

Első lépés, egy jól átgondolt terv elkészítése. Milyen "funkciókkal" akarjuk ellátni nappalinkat? Lesz-e benne például dolgozósarok, akarunk-e itt pihenni, vagy megtehetjük, hogy a nappalink igazi reprezentációs célokat szolgáljon csak és kizárólag, így nem igazán kell kompromisszumokat kötni. Nem vagyunk talán ilyen könnyű és szerencsés helyzetben. Amennyiben egy különálló sarkot (franciaágynak, dolgozósaroknak stb.) szeretnénk berendezni, akkor ajánljuk mindenképpen a szoba legtávolabbi pontját, lehetőleg az ajtótól távol, hogy belépve ne ezt vegyük észre elsőnek... Persze az ablakok elhelyezkedése is nagyban befolyásolhatja az elrendezést, de a "hello effektus" fontos, meghatározhatja a későbbi élményeket is. Ezt a különálló részt mindenképpen válasszuk valahogyan el: könyvespolc, kisebb pult, akármi, ami egy kicsit elhatárolja a nappali többi részétől.

A centrum megválasztása a következő lépés. Ha már tudjuk, hogy mi hol lesz, akkor a nappali középpontját jelöljük ki. Ez nem egyszerűen a szoba közepét jelenti, hanem azt a helyet, amit legkönnyebben meg tudunk közelíteni, ahova kényelmesen majd elfér a kiszemelt ülőgarnitúránk, kanapénk, ahol a dohányzóasztalt körbe tudjuk ülni.

A szekrénysorokról már írtunk, de újra szögezzük le, hogy inkább legyen beilleszkedő, inkább legyen kisebb (majd pakolunk a gardróbszekrénybe), mintsem uralja a nappali képét, tolakodóan hasson. A nappaliba nagyon ritkán szoktunk tükröket elhelyezni, ez inkább a hálószobába illik, de ha nagyon oda kívánkozik, akkor megpróbálkozhatunk vele... A televízió helyének kiválasztása sokat elárul rólunk: ha a szoba közepére rakjuk, mindenki szeme elé, túlzottan központi helyre, akkor jelentheti azt is, hogy a közösségi élményeknél többre tartjuk a televíziózás élményét, amennyiben pedig ezt szekrénybe illesztjük, jobban "elrejtjük", akkor az egész szoba hangulatosabb, barátiasabb, családiasabb lesz. Tapasztalatból mondom, mert nálam is sokáig a televízió és az asztali számítógép volt a fő helyen, a nappali inkább nézett ki egy hi-tech teremnek, mint egy kellemes hangulatú szobának...

Fontos a harmónia is, hogy mindennek legyen előre elgondolt helye. Inkább várjunk, agyaljunk, ha nincs elsőre nekünk tetsző bútor, akkor várjunk, rendeljünk, minthogy elkapkodva egy kevésbé tetsző darabot vegyünk meg.