Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

MITŐL LESZ JÓ EGY FRANCIAÁGY?

MITŐL LESZ JÓ EGY FRANCIAÁGY?

Tovább menve a bútorokról szóló blogsorozatunkban, most a franciaágy tulajdonságairól írunk. Miből áll egy franciaágy pontosan? Ezt a kérdést azért nem árt tisztázni, mert ennek alapján érthető meg, hogy mitől is lesz jó egy franciaágy.

Két központi, fő alkotóelemre osztható egy franciaágy: ágykeret és ágybetét. Az ágykeretünk tovább bontható a lábakra, magára a keretre, fejtámlára. Az ágybetétekről (matracokról) már írtunk bejegyzést, amit itt olvashatsz el.

Alváshoz leginkább ágyat vegyünk, főleg hosszútávra! Természetesen, lehet kapni a piacon nagyon jó minőségű kanapékat, de a többségük alkalmatlan arra, hogy huzamosabb ideig egy ilyenen aludjunk. Tehát alváshoz mindenképpen egy jó franciaágyat vegyünk!

Legyen méretre szabott: súly, életkor és testmagasság alapján döntsünk és válasszunk! A súlynak és életkornak megfelelő matrac kell, illetve a testmagasságunk dönti el az ágy méretét. 190 cm magasságú embernek nem elegendő a 200 cm hosszúságú ágy, tekintve, hogy senki sem úgy alszik, hogy a feje koppra az ágytámlához van nyomva és alvás közbeni helyezkedéshez kell legalább 15-20 cm pluszban.Ne külcsíny alapján dönts! Nagyon szépen kinéző franciaágyakat lehet kapni szinte fillerekért: puhafából, gyenge matraccal, 2-4 hónapos használatra. Az ilyesmit kerülni kell! Persze, ha tudjuk, hogy fél év múlva úgyis költözünk, akkor lehet átmenetileg venni egy gyengébb minőséget, de ha lehet tervezzünk hosszútávra! Az egészségünk is ezen múlik.

Jó az ágykeret, de a matrac kényelmetlen, vagy nagyon kényelmes az ágy, de "hogy néz ez ki?" Az ágykeret adja a designt, a külcsínyt, az ágybetét, matrac pedig biztosítja a kényelmet. Nyugodtan próbáljunk cserélni matracot, keretet, ha nem felel meg valamelyik.

Ne az ár alapján dönts! Ez persze következik a fentiekből, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy nem a legolcsóbb, a legjobb. Persze, mi is törekszünk a jó árra, de a minőségből nem engedünk. Mi nem a minőségen spórolunk, és ezt ajánljuk Önöknek is!