Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

AZ ÉTKEZŐ BÚTOROKRÓL ÚJRA

AZ ÉTKEZŐ BÚTOROKRÓL ÚJRA

Már írtunk a konyha szerepéről egy korábbi bejegyzésünkben, most új szempontok alapján vizsgáljuk meg az étkezőbútorok, az étkező és konyha szerepét. Adunk pár tanácsot és ötletet a bútorokról, amik kellenek a konyhába.

Étkezőasztal

A legfontosabb bútordarab, enélkül nem beszélhetünk étkezőről. Érdemes megfontolnunk a méretet, és a lehetőségekhez képest választani megfelelő méretű asztalt. Kisebb térbe a legjobb választás a kinyitható, bővíthető asztal, hiszen alapból hagyhatjuk a legkisebb méretben, vendégsereg érkezésekor pedig kinyitjuk, széthajtjuk.

A kerek asztalok előnye, hogy kis helyet foglalnak, de meglepően sokan elférünk körülöttük. Az egyszemélyes háztartásokban van előnye még a felhajtható konyhapultoknak, vagy kiszélesítésének a konyhapultnak, de igazából két főnél is kényelmetlen tud lenni (és ki az, aki nem akar vendégeket fogadni!?)

Amennyiben az étkezőasztalunkat irodaként is használjuk néha, azon dolgozunk, akkor a legjobb választás az üveglapos asztal. Étkezéskor is elegáns, tiszta felületet biztosít.

Amennyiben a stílus megengedi, akkor fiókos asztalt is választhatunk: tárolóhelyeket nyerünk a szalvétának, gyertyának és egyéb apróságoknak.

Szék

A székek kiválasztásánál elsődleges szempont legyen az asztal és az egész étkező stílusa. Értelemszerűen a kartámla nélküliek a legjobb választásúak, amelyek keskeny ülésűek, háttámlásak. Elegendő kényelmet biztosítanak és helytakarékosak is egyben.

Összecsukható székekből igazán elegánsat találni nehéz, ezért kisebb étkezőkbe ajánlatos csak. Esetlegesen érdemes tartani egy garnitúra rendes széket, és pótszékként fenntartani 2-4 darab összecsukhatót, amit el tudunk rakni máshova.

Ha az étkezőnk egyben nappali is, akkor van a legnehezebb dolgunk, hiszen mind étkezőnek, mind a nappalinak meg kell, hogy feleljen.

Ha az asztalunk a falnál helyezkedik el, akkor a fal szélénél egy pad is megfelel.

Tálalók, kredencek, tárolók

Fontos még a megfelelő tárolóbútorok megléte is egy étkezőben. Lehetnek magas tálalók, hagyományos kredencek, alacsonyabb tálalók, vagy ezek kombinációs változatú bútorai.

Kisebb tereknél az üvegeseket ajánlatos választani, mert a teliajtósok sok helyet foglalnak vizuálisan. A nyitott polcok szintén tértágítóhatással bírnak.