Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

A NAPPALI BERENDEZÉSE: KÖZÉPPONTBAN A HARMÓNIA

A NAPPALI BERENDEZÉSE: KÖZÉPPONTBAN A HARMÓNIA

A nappali központi tere a lakásnak, itt tartjuk a baráti összejöveteleket, esténként itt ül össze a család beszélgetni, pihenni. Éppen ezért fontos, hogy berendezése, stílusa nyugalmat árasszon, és ez által segítsen minden családtagnak elengedni a nap fáradalmait.

Szerencsés, ha a nappali déli fekvésű, így a ház melegebb részén helyezkedik el, valamint több természetes fény éri. Ezen kívül a mennyezeti- vagy állólámpa mellett érdemes kisebb lámpákat is elhelyezni a szobában, melyek hangulatosak is egyben, és a kézimunkákhoz, olvasáshoz szükségesek is.

Általában a család minden tagjának van egy kedvenc helye a nappaliban, ezért is fontos, hogy mindenki számára legyen egy kényelmes fotel vagy sarok, tehát megfelelő méretű ülőgarnitúrát szerezzünk be. Arra ügyeljünk, hogy e bútor mérete alkalmazkodjon a nappali méretéhez is, ne legyen túlzsúfolt a helyiség. Ha kevesebb terünk van, válasszunk olyan ülőgarnitúrát, mely keskenyebb támlájú, nagyobb egységekből áll. A sok kis elemből álló garnitúrát csak nagyobb szobába érdemes választani, mert ha nem marad elég hely a fotelek között kellemetlen, zárt hatása lesz az elrendezésnek.

A szekrénysorok központi eleme általában a TV-állvány szokott lenni, ami célszerű elrendezés, hiszen a szoba minden részéről egyaránt jól látható, viszont ha nem ódzkodunk az alternatív megoldásoktól, akkor érdemes a TV-t szekrényajtó mögé rejteni, így nem töri meg a társasági életet, amikor nincs rá szükség, és a hangulatelemekkel is könnyebben bánunk, ha a figyelmünket függetlenítjük az elektronikai készülékektől.

Válasszunk egy központi stílust és színt vagy színkombinációt, majd ezektől ne térjünk el a bútorválasztásnál sem. Bár a nappali sokféle funkciót lát el, ne akarjunk többféle stílust belezsúfolni, minden sarkot más hangulatúvá változtatni. Az ülőgarnitúrához illő polcrendszert és dohányzóasztalt válasszunk, a választott stílus tükröződjön a dísztárgyakon is. Legyen egy központi témánk, mely egybefogja a szobát, és a harmónia érzésével ajándékoz meg bennünket minden este.