Üzleteink újra nyitva tartanak, várják a kedves érdeklődőket!

Kérdés esetén telefonáljon üzleteinkbe!

A HÁLÓSZOBA BERENDEZÉSE

A HÁLÓSZOBA BERENDEZÉSE

Természetesen jóval többről van szó, mint arról, hogy veszünk egy franciaágyat berakjuk középre és készen is van. Pár szempontot megadnánk, hogy a hálószobája ne csak arról szóljon, hogy „valahol kell aludni”, hanem minden feltételnek megfelelő legyen.

Mik ezek a feltételek, avagy mik az elvárásaink?

Legyen nyugodtságot árasztó, kellően tágas (lehessen mozogni benne), biztosítsa a kényelmes és zavartalan alvást.

A franciaágyakról, matracokról írtunk már. A lényeg, hogy a hálószobánk mérete meghatározza az ágyunk méretét is. Fontos szempont, hogy kényelmesen elférjünk körülötte, ne legyen olyan érzésünk, mintha egy cellában aludnánk. Elsőnek a franciaágy helyét jelöljük ki, minden más csak ezután jöjjön!

Ne legyen túl sok egyéb bútorunk: téves azon elképzelés, hogy itt nem fogadunk vendéget, tehát ide aztán mindent bezsúfolhatunk. Éjjeli szekrény, gardrób, szőnyeg, függöny, egy-két kép és kész is.

Ha kisebb a hálószobánk, akkor ajánljuk a tükrös gardróbszekrényt. A tükrös gardrób nemcsak praktikus, hanem a teret is növeli. A gardróbunk egyébként a második legfontosabb bútorunk a franciaágy után.A szőnyeghez adnánk egy jó tanácsot: minél puhább, hosszabb szövetű legyen, mert arra kellően kényelmes kilépni reggel, meztelen lábbal.

A jól szellőztethetőségre is nagyon ügyeljünk! Oxigén nélkül nem tudunk pihentetően aludni. Az sem jó, ha nagyon huzatos a hálószoba.

A megvilágítás, fények is nagyon sokat hozzá tudnak tenni a hangulathoz és a jó alváshoz: napközben minél több természetes fény juthasson be, míg a látvány-mesterséges megvilágítás is legyen megtervezve.A hangulat kialakításánál, a stílusnál törekedjünk arra, hogy az valóban harmóniában legyen velünk, valóban meg tudjuk valósítani, és hogy ez hosszú távon is tetszetős legyen számunkra. A túlzott extravagáns stílusokat kerüljük!

Minél kevesebb elektromos kütyünk legyen: ezek fényt, hallás tartományon kívüli (vagy éppen azon belüli) hangokat és elektromos szennyezettséget adnak ki magukból, amik miatt nem tudjuk magunkat kipihenni.